Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση ΡΕΞ 19/10/12


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΡΑΜΠΕΛΟΥ
Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα
συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΡΕΞ.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Στις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι πολύ σημαντικό να συσπειρωθούμε ενάντια στην κρίση, την πολιτική λιτότητας, τα νέα ληστρικά μέτρα που μας επιβάλουν, τα χαράτσια και ό,τι άλλο ακολουθήσει.
Έχουμε πολλά να πούμε και σίγουρα θα βρούμε και πολλά που μας ενώνουν.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ



Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις το χαράτσι δεν καταργήθηκε, έμεινε εκεί να μας υπενθυμίζει μαζί με όλα τα άλλα μέτρα πόσο ενάντια στα συμφέροντα μας είναι η τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο παρέμεινε ενεργό με ένα οξύμωρο τρόπο. Έρχονται να μας ζητήσουν να το πληρώσουμε ξανά τη στιγμή που χιλιάδες πολίτες δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό και δεν πληρώσαμε το προηγούμενο χαράτσι. Δεν πρέπει να πληρώσουμε ούτε αυτό! Ιδιαίτερα τώρα που δεν έχουν στα χέρια τους το χαρτί του εκβιασμού μέσω της διακοπής του ρεύματος! Με τους αγώνες μας οι πολίτες και οι λαϊκές συνελεύσεις κατορθώσαμε να αποσυνδεθεί το ρεύμα από το τέλος αλλά και να αποτραπούν στην πράξη όσες απόπειρες έγιναν για διακοπή του ρεύματος. Και στον Άγιο Νικόλαο δεν τόλμησαν να κόψουν ρεύμα, ενώ κατατέθηκε σχετικό εξώδικο στη ΔΕΗ με αρκετές υπογραφές και λογαριασμούς συμπολιτών μας!
Τώρα προσπαθούν λοιπόν να μας τη φέρουν από την πίσω πόρτα! Μας λένε ότι μπορούμε να αποσυνδέσουμε το τέλος ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ μέσα από μια επίσκεψη μας στην εφορία, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος. Άλλωστε σε ορισμένες περιπτώσεις μετέθεσαν παράνομα χρήματα που είχαν καταχωρηθεί για την πληρωμή του ρεύματος στο χαράτσι για να συνεχίσουν να εκβιάζουν. Τέτοιες κινήσεις είναι ενδεικτικές του πανικού τους. Εμείς εφορία δεν πάμε! -Δεν πάμε γιατί δε θέλουμε να νομιμοποιήσουμε έναν παράνομο φόρο. - Δεν πάμε γιατί δε θέλουμε να τους επιτρέψουμε να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία μας ώστε να τα αξιοποιήσουν για την επιβολή του χαρατσιού και τη νέα χρονιά! -Δεν πάμε γιατί δεν θα τους δώσουμε ούτε τα 50 ευρώ που ζητάνε για να γίνει ο διακανονισμός!
Δεν πληρώνουμε το χαράτσι! Είμαστε πολλοί και δε μπορούν να μας αναγκάσουν! Συνεχίζουμε τον αγώνα με όλα τα μέσα! Δε θα αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα! Δε θα αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας που θα πιεστεί να πληρώσει χωρίς υποστήριξη! Αν όλοι μαζί πούμε ξανά όχι στο χαράτσι και τα σχέδια τους ναυαγήσουν θα μετρήσουμε μια οικονομική ανακούφιση και μια νίκη! Μια νίκη που θα είναι σημαντική στον αγώνα για να απαλλαγούμε από τις τρόικες εσωτερικού-εξωτερικού, τα μνημόνια και τις πολιτικές που τα συνοδεύουν!







Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα Λειτουργίας - Κιόσκι Αλληλέγγυων Πολιτών


Ανοιχτή Συντονιστική Συζήτηση Αλληλέγγυων Πολιτών στο κιόσκι της πλατείας Αγίου Νικολάου.
Κάθε Τετάρτη μ.μ.

Ωράριο λειτουργίας για ενημέρωση και εγγραφές.
Καθημερινά 9-11 π.μ. & 6-8 μ.μ.