Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Συμπαράσταση στην κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων

Ανακοίνωση συμπαράστασης των Αλληλέγγυων Πολιτών στην κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων


Θεωρούμε θετικό ότι έστω και αργά, το σύνολο του κλάδου των Δημοτικών υπαλλήλων, βρίσκεται σήμερα σε κινητοποίηση για να μην ισχύσει η διαθεσιμότητα των συναδέλφων τους στη Δημοτική αστυνομία και στους σχολικούς φύλακες. Θεωρούμε επίσης ότι η αλληλεγγύη που αχνοφαίνεται σήμερα, είναι η μονή ελπίδα για μια νικηφόρα εξέλιξη, που θα σταματήσει την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων. Η ενότητα στον αγώνα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, επειδή επί πολύ καιρό λειτουργούσε η διάσπαση των κάτω, που οδηγούσε σε αναρίθμητα εύκολα διαχειρίσιμα και μεμονωμένα μέτωπα πάλης.

Θυμίζουμε ότι από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που δουλεύουν με δικαιώματα γαλέρας και που αυτό το χειμώνα δεν θα πάρουν επίδομα ανεργίας, μέχρι τους καθηγητές που ηττημένοι θα οδηγηθούν σε αίθουσες με περισσότερους μαθητές, λιγότερα δικαιώματα και απολύσεις συναδέλφων τους, δημιουργείται η ευκαιρία συγκρότησης ενός ευρύτατου μετώπου εργαζομένων και ανέργων που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική.

 Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να βάλουμε το εμείς πριν το εγώ, να θυσιάσουμε προσωπικό μας χρόνο και να αλλάξουμε στάση ζωής, από την επανάπαυση και την εναπόθεση των λύσεων σε κάποιους άλλους, στη πεισμωμένη και ανυποχώρητη δράση μας. Στο πλάι όσων σήμερα βγουν μπροστά, πρέπει να βρεθούν οι κλάδοι του ιδιωτικού τομέα και όλοι οι μικρομεσαίοι αφού είναι θύματα της ίδιας πολιτικής και αφού η φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων είναι μεταδοτική και μπορεί να καταστεί μοιραία για όλους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου